tiistai 12. marraskuuta 2013

Tietokoneen ajokortti levisi maailmalle



Tietokoneen ajokortti-konsepti kehitettiin Suomessa 1990-luvun alussa työssäkäyvän aikuisväestön tietotekniikkataitojen parantamiseksi. Organisaattorina oli Tietotekniikan kehittämiskeskus TIEKE, ja käytännön kehittelytyötä tehtiin Hämeenlinnassa HLTI:ssa. Mukana ja tukena olivat alusta asti Opetusministeriö ja Työministeriö. Kuvassa on lehtiartikkeli Hämeen Sanomista vuodelta 1994. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Alkuperäisen suomalaisen ajokortin kehittelystä vastaa edelleen TIEKE. Ajokorteista on muodostunut tutkintoperhe, jonka moduuleita voi opiskella ja suorittaa noin 400 organisaatiossa ympäri maata. 

Vuonna 1997 konsepti myytiin ECDL-säätiölle, joka lähti levittämään sitä ensin Eurooppaan ja sitten ympäri maailmaa. Nyt ajokortteja voi suorittaa 150 maassa ja 24000 testipaikassa. Ajokortteja on suoritettu 12 miljoonaa kappaletta. Aineistot on käännetty yli 40 kielelle. Tämä lienee laajimmalle levinnyt suomalainen koulutusinnovaatio. Alla esimerkki UNESCOn ajokorttiprojektista Arabimaissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti